Hyggelig firmajulefrokost

Planlæg en fantastisk julefrokost for medarbejderne i din virksomhed

For nogle betyder firma julefrokosten, at man har en undskyldning for at drikke sig i hegnet og hvis det er denne type arrangement du ønsker, har du ikke brug for vores råd. Men ønsker du i stedet et underholdende og socialt arrangement, som medarbejderne snakker om i det nye år, så kan vi hjælpe. Du kan få meget mere værdi ud af julefrokosten, end de fleste er klar over og vi håber, at vores ideer og forslag kan hjælpe dig med planlægningen af årets største begivenhed!

Maden til julefrokosten

Mad til julefrokost - pyntet bordMaden til en firma julefrokost er nok en af de vigtigste ansvarsområder, man kan have.
Er der nu nok til alle? Mangler vi noget? Kan folk lide det man bestiller? – og ja, spørgsmålene og tvivlen er der ikke langt imellem, når man er mad-ansvarlig.
I stedet for at bekymre sig, kan man finde en kok/restaurant, som kan sørge for at der er lige præcis den ’rigtige’ mad, der hører sig til en god julefrokost og at der er nok af det. En god ide er at undersøge de forskellige udbydere og derefter forhandle sig frem til en fornuftig pris. Især hvis der er tale om mad til mange, som der typisk er ved en firma julefrokost.

Bed om input fra dine kollegaer

Dette tip omhandler tiden før selve festen er endelig planlagt. Det lyder måske lidt mærkeligt, men man kan faktisk starte den gode stemning allerede inden festen begynder. Spørg dine kollegaer hvad de ønsker sig til julefrokosten. Udsend for eksempel et spørgeskema, hvor de har mulighed for at komme med deres mening. Dette kan både omhandle mad, sted og eventuelt en pris. På denne måde har de også en stemme. Derudover kan dette spørgeskema også være med til at øge antallet af deltagende til festen og sørge for, at alle føler de har haft en indflydelse på hvordan aftenen forløber sig. Alt sammen er med til at skabe god stemning til festen.

Overvej en bordplan – eller roter på pladserne undervejs

I et firma kan hverdagen hurtigt give store “afstande” mellem afdelinger, chefer, ansatte m.fl. Til en julefrokost (eller andet firmaarrangement) vil folk typisk sætte sig ved dem, de snakker mest med til daglig. På denne måde lærer man ikke nye personer bedre at kende og det kan give en lidt forudsigelig aften. En god ide kunne være, at hver gang man rejste sig for at tage mad i buffeten, så skulle man finde en ny plads at sidde på. Dette skaber rotationer, som gør at man får snakket med alle – og alle vil have noget at snakke om, nemlig at nu kom de til at sidde ved siden af hinanden.

Få professionel hjælp til planlægningen

Synes firma julefrokosten at tage for lang tid til at forberede? Så er der altid hjælp at hente udefra.

Du kan nemlig også booke en festarrangør, som sørger for alle detaljerne, er på plads til festen. Dette koster selvfølgelig lidt ekstra, men der er masser af tid at spare ved at gøre dette. Et god råd til en travl virksomhed – der bare ønsker en hyggelig aften. Se omkring hvilke arrangører der findes, og sørg for at give dem klar besked om, hvad I ønsker jer.
Information er vejen frem, hvis man ønsker den helt rigtige festarrangør – et rigtigt godt sted at starte hvis I skal holde julefrokost (eller firmaarrangement) i nærheden af København, er at se nærmere på muligheden for at holde julefrokost hos SuperEvent.dk i Rødovre – de afholder en særdeles underholdende julefrokost på Sjælland med lækker mad fra Durlev’s Gourmæt. Deres hjemmeside er www.superevent.dk.

Planlægning af årets julefrokost kan som nævnt med fordel ske med så stor en medarbejderindragelse som muligt, men der er selvfølgelig ikke noget galt med at gå i den anden grøft og lade chefen eller en ansvarlig gruppe stå for arrangementet. Vi håber jeres julefrokost bliver helt fantastisk i år og at nogle af vores gode råd kan bruge.